Institutul Pantone și-a asumat sarcina anuală de a stabili culoarea care va reflecta cel mai bine anul 2021.

Obiectivul în alegerea culorii anului rămâne același ca și în anii trecuți: să reflecte cultura momentului prezent.

Într-o decizie care se potrivește unei perioade complexe, PANTONE a dezvăluit nu una, ci două nuanțe pentru Culoarea anului 2021 ca un răspuns la anul fără precedent, 2020, care ne-a adus multă suferință și incertitudine.

Pentru a doua oară în istorie Institutul Pantone a ales două culori care se completează reciproc și aduc vindecare: PANTONE 17-5104 Ultimate Gray, o nuanță liniștitoare de gri care amintește de nisipul de pe plajă sau de fundațiile solide și stabile de beton și PANTONE 13-0647 Illuminating, o variantă vibrantă de galben care evocă soarele cald sau spiritul vesel al verii.

Potrivit specialiștilor Pantone, cele două culori au fost alese pentru că formează o combinație care reprezintă optimismul și speranța și în același timp puterea și gândirea pozitivă.

„Fiecare culoare are propriul aspect emoţional, nuanţa de gri fiind cea mai solidă, fundaţia practică de care avem nevoie, simbolizand calmul, stabilitatea și rezistența, iar nuanţa de galben fiind cea care ne aminteşte de nevoia de a spera, de a fi optimiști şi de a păstra buna dispoziţie”, a declarat Leatrice Eisemen, directorul executiv al Institutului Pantone.

Descrise de specialiștii Pantone ca fiind „un amestec armonios de culoare care transmite un mesaj de putere și speranță, în aceeași măsură durabil, stabil și înălțător”, galbenul însorit și griul stabil au fiecare câte un scop de îndeplinit.

Un mesaj al fericirii susținut de forță, combinația de culori PANTONE pentru 2021 este aspirațională și ne dă speranță. Trebuie să simțim, să credem că totul va deveni mai luminos – acest lucru este esențial pentru spiritul uman. Cele două culori independente care evidențiază modul în care diferite elemente se reunesc pentru a se sprijini reciproc, exprimă cel mai bine starea de spirit actuală. Este o poveste de culoare care încapsulează sentimente mai profunde de gândire cu promisiunea a ceva însorit și prietenos și care transmite un mesaj de forță și speranță.

O combinație de culori ale cărei legături cu perspicacitatea, inovația și intuiția și respectul pentru înțelepciune, experiență și inteligență inspiră regenerarea, trimițându-ne către noi moduri de gândire și concepte.