Încă din anul 2000, Pantone stabilește culorile, prin informarea asupra tendințelor, a produselor existente pe piață și a celor care urmează să fie lansate.

Insitutul Pantone a ales Ultra Violet ca fiind culoarea anului 2018, o culoare care simbolizează “originalitate, putere și gândire vizionară“.

 

Este culoarea lui Prince, culoarea regală, culoarea clarvăzătorilor și.. culoarea lui 2018…

’’Violetul este o culoare complexă. Trăim vremuri complexe, iar vremurile complexe cer culori complexe“, a declarat directorul executiv al institutului, Leatrice Eiseman.

Această culoare a fost aleasă luându-se în considerare şi problemele politico-sociale cu care se confruntă societatea internațională actuală.

„Violetul, dintre toate culorile din spectru, întruchipează această situaţie foarte bine. Paradoxal, violetul aprins este o nuanţă foarte provocatoare, dar este şi o culoare liniştitoare, în acelaşi timp. Acesta este genul de culoare care ne trimite, din punct de vedere istoric, la originalitate, ingeniozitate şi gândire vizionară. Acestea sunt elementele de care avem nevoie pentru a crea un viitor semnificativ. Invenţia şi imaginaţia sunt ceea ce căutăm în vieţile noastre personale şi în lumea afacerilor. Oamenii caută acel «glonţ magic» şi aceasta este nuanţa perfectă pentru a ne trimite acolo… Este intrigantă, fascinantă şi magică. Este de asemenea cea mai complexă dintre toate culorile deoarece e nevoie de 2 nuanțe care aparent sunt la poluri opuse – albastru și roșu – și sunt aduse împreună pentru a crea ceva nou“, a adăugat Leatrice Eiseman.