Fie că este vorba de un charm, o amuletă sau de un talisman, oamenii folosesc de mii de ani simbolurile aducătoare de noroc pentru a atrage succesul financiar sau pentru a evita răul. Unele simboluri norocoase sunt regăsite în mai multe culturi, în timp ce altele sunt specifice anumitor culturi.

Păstrați-vă în siguranță și prosperi cu aceste simboluri norocoase:

Pietrele Semiprețioase cristalele naturale sunt înzestrate cu puterea de a mări energia spirituală pozitivă, motiv pentru care sunt folosite la confecţionarea unor amulete, de obicei, personalizate, în funcţie de zodie. Mineralele din care sunt alcătuite acestea ar fi cele care crează o energie aparte, importantă fiind şi culoarea pietrei pentru fiecare zodie.

Peștele – aceasta este amuletă aduce armonia care va oferi, de asemenea, forța și energia necesară pentru a realiza toate obiectivele.

Brăţările norocoase, foarte populare în zilele noastre, conţin fie un simbol norocos, un snur roșu și/sau un talisman.

Vârful de sageată – aceasta este o amuletă ideală pentru a ne distanța de resentimente. De asemenea, se spune că cel care poartă acest charm va fi în măsură să impună autoritatea și să obțină victoria.

Cheia norocoasă – pentru grecii antici, cheia era un simbol al cunoaşterii şi al vieţii.  Se spune că trei chei purtate laolaltă au puterea de a deschide porţile către bogăţie, sănătate şi dragoste. 

Craniulcunoscut mai ales ca un simbol de avertizare – a fost folosit în culturile străvechi ca păvază de apărare împotriva oricărei boli sau influenţe malefice.

Soarele – talisman pentru fertilitate, recolte bune, abundență economică, fericire și noroc.

Îngerasul –  simbolul îngerului întâlnit cel mai des în bijuterii este aducătoar de noroc şi o protecţie împotriva spiritelor malefice.

Mâna norocoasă  / Hamsa reprezintă un simbol a puterii spirituale, forţei, dominării şi protecţiei. Mâna Fatimei (fiica lui Mahomed) este un simbol norocos în țările islamice, fiecare deget reprezentând câte o calitate: credinţă, rugăciune, pelerinaj, caritate şi postire. Evreii credincioşi, consideră că purtătorul acestui simbol – „Mâna lui Miriam” – este binecuvântat cu noroc.

Potcoava norocoasăsimbol protector împotriva deochiului sau ochiului rău, potcoava are efect benefic, potrivit unor legende străvechi, atunci când este aşezată cu capetele în sus.

Rudrakshamărgelele din Rudraksha îl reprezintă pe zeul Shiva, una din divinităţile treimii hinduse. Aceste amulete puternice transmit puteri spirituale, sănătate, faima şi fericire materială.

Trifoiul cu patru foiplantă norocoasă şi pe tărâmurile româneşti, trifoiul cu patru foi era respectat în miturile celtice datorită tentei sale de verde de smarald şi a creşterii sale viguroase. Fiecare frunză simbolizează o anume caracteristică norocoasă: faima, bogăţie, dragoste şi sănătate.

Potrivit superstiţiei, purtătorul unui trifoi cu patru foi poate fi sigur că persoană iubita va reveni la el şi că este apărat de orice intervenţie malefică a spiritelor. Visul unui trifoi cu patru foi înseamnă un trai fericit până la capătul zilelor.

Pomul Vietii sau Copacul Vietii este un copac mistic, magic, foarte bine cunoscut în multe culturi, ce datează din cele mai vechi timpuri. Pomul Vieții simbolizează aspectele de hranire a vieții, o hranire atât la nivel fizic, cât și spiritual. Copacul vietii este un simbol al conectarii noastre cu tot ceea ce ne inconjoara si ne reaminteste ca propria sanatate si fericire depinde foarte mult de sanatatea si fericirea altora.

Bufnița este un talisman foarte puternic pentru că reprezintă zeita înțelepciunii, Atena, care este, de asemenea, asociată cu inteligența și iluminarea. Bufniţa este un simbol important şi în domeniul Feng Shui, ca reprezentare a înţelepciunii şi cunoaşterii, ajutând la dispersarea ignoranţei şi dezvoltarea capacităţilor în planul carierei. Conform vechilor învăţături Feng Shui, simbolul acestei păsări poate atrage inclusiv bunăstarea şi confortul.

Infinitul (din limba latina ”infinitas” – nemarginit) se referă la mai multe concepte distincte, de obicei legate de ideea de „fara sfarsit” sau „mai mare decât cel mai mare lucru la care te poți gândi”.

În numerologie, cifra 8 este una dintre cele mai de succes cifre. Această cifră este asociată cu simbolul infinitului. Acest simbol arată adevarata putere a acestui numar – infinitul și abilitatea de a merge mai departe, la nesfârsit. Cele două cercuri ale cifrei 8 amintesc de legatura dintre cer și pământ.

Calul este un simbol al puterii, libertății și eleganței din cele mai vechi timpuri; în practica și traditia Feng Shui aduce cu el energii pozitive ce se concentrează în special pe succes, autoritate, faimă, bunăstare, noroc și dragoste.

Paianjenul este un simbol străvechi al misterului, puterii şi evoluţiei.

Crucea – crucea creştină este probabil cel mai întâlnit talisman şi este simbolul care asigură protecţia divină. Credinciosul care o poartă e păzit de rele, farmece şi blesteme. Micul simbol reprezintă legătura cu Dumnezeu şi are rolul de a reaminti că cineva, acolo sus, te veghează şi te apără.

Cercul simbolizează armonia dintre trup și suflet, legatura cu divinitatea, legatura între cel ce oferă si cel ce primește. Cercul este simbolul divinitătii și al soarelui; el reprezintă perfecțiunea și echilibrul.

Libelulalibelulele sunt insecte aducatoare de noroc și reprezintă simbolul schimbarilor si al visarii. Libelulele sunt în mod simbolic asociate cu prosperitatea, puterea, curajul, pacea, armonia și puritatea.

Buddha Buddha Vesel este simbolul suprem al fericirii in Feng Shui, deoarece aduce fericirea deplină în viețile tuturor oamenilor. El are rolul de îndepărta toate problemele, grijile, furia, presiunile și tristetea. De asemenea, se mai spune și că Buddha Vesel aduce noroc, fericire și prosperitate tuturor oamenilor care îl au în casă. Prezența simbolului reîmprospateaza energia Chi, șterge tensiunile și izbucnirile de furie și schimba aura în binecuvantari de pură fericire.

Fluturașulsimbolul primar al fluturelui este acela al sufletului, al transformarii și al renașterii — revenirea la viața din moartea aparentă.

Pentru chinezi fluturele este emblema imortalității.

Ancora reprezintă un vechi simbol creștin al nadejdii în Hristos. Simbolul marinarilor și al aventurilor pe mări îndepărtate, ancora este o amuleta perfectă pentru cei care călătoresc des.

Delfinul este un talisman puternic, care ajută la transformarea visurilor în realitate. Este  deasemenea un talisman excelent pentru persoanele care calatoresc pe mare, deoarece acesta ajută în cazul celor care au rău de mare.