Culoarea anului 2020 aleasă de Institutul Pantone este Albastru Clasic 19-4052.

Este o culoare elegantă, simplă care denotă profunzime și încredere, o culoare reconfortantă, atemporală, perfectă pentru o perioadă în continuă schimbare.

Sugerând cerul la amurg, albastru clasic subliniază dorinţa noastră pentru o bază stabilă pe care să clădim pe măsură ce trecem pragul într-o nouă eră, este explicaţia specialiştilor companiei.

Pantone a descris nuanța ca fiind de încredere, stabilă, odihnitoare, relatabilă, onestă și iubită în mod universal.

Compania a subliniat că acestă culoare atemporală, Albastru Clasic, este menită să fie liniștitoare și unificatoare, o alegere potrivită într-o perioadă de incertitudine socială, de mediu și politică. Acesta este menită să fie un antidot al stresului vieții de zi cu zi din 2020, în special datorită multor progrese.

 

Albastrul clasic, culoarea anului 2020, a fost selectată datorită eleganței sale derivată din simplitate. „Trecem printr-o perioadă în care avem nevoie de încredere și de sentimentul de siguranță.

Nuanța Pantone Classic Blue 19-4052 exprimă această idee de constanță, este o culoare pe care ne putem baza oricând. Albastrul clasic ne ancorează în realitate.

Este o nuanță care evocă libertatea cerului și care ne provoacă să ne deschidem perspectivele către noi orizonturi și să  deschidem fluxul de comunicare”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Poți începe deja să integrezi albastru clasic, culoarea anului 2020, în viața ta.