Te-ai gandit vreodata ca pietrele mici si colorate de la cerceii, pandantivele sau bratarile pe care le porti, iti pot reda echilibrul emotional, fizic si spiritual? Se spune ca pietrele pretioase, semipretioase si cristalele transmit o vibratie specifica care intra sau nu in rezonanta cu persoana care le poarta, de aceea va trebui sa acorzi o atentie deosebita alegerii celei care ti se potriveste. De asemenea, li se atribuie puterea de a vindeca unele boli si de a te proteja impotriva energiilor negative.

Turmalina

te binedispune si iti alunga toate temerile si grijile, intarindu-ti tototdata sistemul nervos. Aceasta piatra imbunatateste sanatatea intregului organism, aducand forta si vitalitate. Apara nativii din Pesti , Taur, Leu, Fecioara si, purtata in momentele de cumpana ale relatiei de cuplu, va readuce armonia pierduta.

Piatra lunii

– este o piatra partial transparenta cu irizatii albe sau bleu, considerata piatra sacra in India. Ea incurajeaza sentimentele de dragoste si de compasiune, iti aduce liniste, noroc si intareste sistemul reproducator feminin, imbunatatind fertilitatea. Apara nativii din Varsator, Capricorn, Pesti, Sagetator, Fecioara, Balanta.

Cuartul roz

se mai numeste si piatra inimilor, deoarece iti da o stare de bine si induce sentimente de dragoste si prietenie. Te va face sa infrunti necazurile vietii cu optimism, pentru ca este piatra echilibrului sufletesc. Depresia, furia, violenta, inversunarea, toate se topesc atunci cand porti un cuart roz. Apara nativii din Capricorn, Taur, Gemeni, Rac, Fecioara, Balanta.

Granatul

este piatra care te va sustine in atingerea tintelor profesionale, stimulandu-ti creativitatea, ambitia si imaginatia. Despre granat se spune ca daca este pus sub perna poate alunga depresia. Apara nativii din Berbec, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator.

Turcoazul

este una dintre cele mai vechi pietre purtate ca talisman, starnind pofta de viata, aducand linistea sufleteasca, alinand durerile si protejand de rau pe acela ce o poarta. Daruita unei prietene dragi, aceasta piatra o va apara de energiile negative si-i va aduce noroc. Apara nativii din Taur, Rac, Balanta, Scorpion, Capricorn, Sagetator, Varsator, Pesti.

Jadul

este cunoscut de secole ca o piatra a indragostitilor, a norocului si a prosperitatii care ajuta pe cel care o poarta sa-si materializeze visurile si sa isi pastreze calmul in fata incercarilor vietii. Oferita persoanei iubite, este un simbol de pretuire si devotament. Apara nativii din Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Capricorn, Pesti.

Lapis Lazuli

– a fost mereu o piatra in topul preferintelor, datorita culorii sale albastre, care induce o stare de serenitate. Este considerata piatra adevarului si a prieteniei, deoarece albastrul ei intens creeaza predispozitie pentru deschidere sufleteasca si incredere in cei apropiati, armonizand relatiile. Apara nativii din Berbec, Taur, Rac, Fecioara, Balanta, Capricorn, Varsator, Pesti.

Nu uita ca recomandarile si corespondentele zodiacale sunt pur orientative, pentru ca adevaratul cristal care ti se potriveste este acela care te atrage de la prima vedere sau de la prima atingere.

Pietrele sunt eficiente pentru vibratiile lor si nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci doar le completeaza sau le asigura permanenta, astfel incat o terapie prin pietre pretioase va trebui facuta sub supravegherea si la recomandarea persoanelor specializate.