Cristalele furnizează energie, ajutând corpul până la nivel celular, întreţinînd sănătatea sau chiar însănătoşind. Când mental se intră în rezonanţă cu un cristal, acesta reacţionează ca un amplificator, intensificând procesul de vindecare. Se conştientizează zonele afectate şi se dirijează psihic energia corpului amplificată de cea a cristalului, gândind că se va produce însănătoşirea completă şi nu negând afecţiunea respectivă. Este bine să intrăm psihic în rezonanţă cu vibraţiile stării de sănătate şi nu cu cele ale bolilor şi totodată să se evite folosirea negaţiei “nu”.energia-pietrelor-semipretioase

Un mare rol îl au aici credinţa fără îndoieli şi voinţa. Cristalele pot ajuta mintea să ajungă în zona sugestiei, unde aceasta poate fi programată să creeze modificări morfo-funcţionale.

Purtând un cristal pe corp se produc cantităţi mai mari de unde alfa ale creierului. Aceste unde sunt cele care accesează subconştientul, aici găsindu-se posibilitatea eliminării afecţiunilor prin schimbarea “programelor virusate” ale corpului.

Medicina modernă, pe lângă alte procedee alternative şi complementare, ar putea să folosească şi puterea cristalelor pentru obţinerea unor rezultate mai sigure în tratarea corpului uman cu ajutorul medicamentelor sau chirurgical.

Proprietăţile curative ale cristalelor au fost cunoscute din timpuri străvechi, fiind folosite pentru crearea tincturilor, pentru protecţie prin purtarea la gît ca amulete sau talismane. Ele protejează şi ajută la creşterea câmpului energetic al corpului prin vibraţiile pe care le emit. Aceste fiinţe vii, prin proprietatea lor piezoelectrică, sunt capabile de a menţine o încărcătură electrică, avînd o frecvenţă care în corpul uman măreşte puterea de meditaţie, ducând astfel la accelerarea procesului de refacere a sănătăţii.

Supuse la presiuni, încălziri sau răciri, cristalele pot emite un alt tip de energie decât cea absorbită înainte. Absorbţia energetică o pot face din magnetismul Terrei şi din radiaţia solară. Emisiile lor energetice au fost evidenţiate ştiinţific cu ajutorul unor sisteme speciale de fotografiere tip Kirlian.