Bijuteriile cu charm infinit au fost și vor ramane la modă mai ales datorită semnificatiilor sale deosebite.

Semnul infinit sau lemniscatul este un simbol fascinant cu un efect benefic pentru purtător indiferent cât de mare este sau nu credința în acest simbol.

Știm cu toții cum arată simbolul infinit dar foarte puțini dintre noi știu ce putere deține cu adevarat. Este apreciat de secole și folosit în multe culturi pentru protecție și aducerea armoniei.

Simbolul infinit (figura opt) este universal recunoscut ca un simbol pentru eternitate. În feng shui, nodul infinit este special și este folosit pentru a crea ceea ce se numește nod mistic.

Din perspectivă spirituală, opt este numărul inițiatului – aceia care au depășit cele șapte etape ale trezirii și au trecut prin cele șapte ceruri. Opt este numărul legat de puterea învierii și regenerării, simbolizând fericirea și paradisul recăpătat. În tradiția chineză, cifra 8 reprezintă bogăție și prosperitate și este folosită în Feng Shui pentru a organiza armonios spațiile de viață. Semnul infinit este, de asemenea, în noi, în celulele noastre și în structura de bază a genelor noastre. Este în dublul helix al firelor ADN-ului nostru, un lanț continuu de cifre-de-opt.

Examinarea textelor antice relevă faptul că multe civilizații au avut un simbol comun pentru a exprima înțelesul timpului. Acest simbol era Uroborus sau Ouroboros.

Ouroboros a fost utilizat pe scară largă în multe culturi diferite din întreaga lume. Simbolul este descris ca un șarpe ce-și mănâncă propria coadă. Termenul Ouroboros este derivat din două cuvinte din limba greacă veche. Primul cuvânt este “Oura”, ceea ce înseamnă “coadă”, în timp ce al doilea cuvânt “Boros”, înseamnă “mănâncă”.

Simbolul a fost utilizat pentru prima dată în jurul anului 1600 î.Hr. de către egipteni. Mai apoi, acesta a fost preluat de către fenicieni, iar prin intermediul relațiilor culturale și de grecii antici. Aceștia din urmă au definit simbolul ca fiind reprezentarea infinitului, cunoscut inclusiv în ziua de astăzi de către noi. Platon descrie Ouroborosul ca primul lucru viu, o ființă care se mănâncă pe sine. Același filosof grec consideră că universul este asemănător unui Ouroboros, o ființă nemuritoare, fără început și sfârșit.

Simbolul infinit astăzi a devenit ceva mai mult decât un semn matematic sau un semn care simbolizează veșnicia. În prezent, semnificația din spatele unui charm infinit este cu adevărat minunată – simbolizează eternitatea, împuternicirea și iubirea fără sfârșit.

Pentru fiecare, simbolul infinit poate însemna diverse lucruri, oamenii iubesc ideea de ‘’fără sfârșit’’, simbolul păstrand cu el gândurile fără limitări și oportunitățile infinite.