Very Peri, cea mai caldă nuanță de albastru, a fost aleasă de către Pantone ca fiind culoarea anului 2022, un an în care imaginația și strălucirea vor fi redescoperite.

Simbolizând dorința de a explora și a experimenta, very peri este culoarea care impinge limitele care ‘’orice este posibil’’.

Institutul Pantone o descrie ca fiind „cea mai caldă și veselă dintre toate nuanțele de albastru, o culoare care introduce un amestec de noutate și încurajeaza inventivitatea și creativitatea”.

„Culoarea Pantone a anului 2022 reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră globală, exprimând ceea ce oamenii caută și se așteaptă de la acea culoare’’ a adăugat Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului de culoare Pantone.

„Crearea unei noi culori pentru prima dată în istoria programului nostru educațional de culoare <<Pantone Culoarea Anului>> reflectă inovația și transformarea globală care are loc. Pe măsură ce societatea continuă să recunoască culoarea ca o formă critică de comunicare și o modalitate de a exprima și de a afecta idei și emoții, de a se angaja și de a conecta, complexitatea acestei noi nuanțe de albastru infuzat de roșu violet evidențiază posibilitățile expansive care ne stau în față”.

Very Peri, o nuanță dinamică de albastru periwinkle cu un subton de roșu violet care îmbină fidelitatea și constanța asociată albastrului cu energia și entuziasmul roșului.

Reprezentanții Pantone declară că „designul digital ne ajută să extindem limitele realității, deschizând ușa către o lume virtuală dinamică în care putem explora și crea noi posibilități de culoare. Cu tendințele din gaming, popularitatea în ascensiune a metaverse-ului și comunitatea artistică în continuă creștere în spațiul digital, Very Peri ilustrează fuziunea vieții moderne și modul în care tendințele de culoare din lumea digitală se manifestă în lumea fizică și invers.”

Afișând o încredere lipsită de griji și o curiozitate îndrăzneață care ne animă spiritul creativ, curios și intrigant PANTONE 17-3938 Very Peri ne ajută să îmbrățișăm acest peisaj alterat al posibilităților, deschizându-ne către o nouă viziune pe măsură ce ne rescriem viețile. Reaprinzând recunoștința pentru unele dintre calitățile pe care le reprezintă albastrul, completate de o nouă perspectivă care rezonează astăzi, PANTONE 17-3938 Very Peri plasează viitorul în față într-o nouă lumină.

PANTONE 17-3938 Very Peri este un simbol al zeitgeist-ului global al momentului și al tranziției prin care trecem. Pe măsură ce ieșim dintr-o perioadă intensă de izolare, noțiunile și standardele noastre se schimbă, iar viața noastră fizică și cea digitală au fuzionat în moduri noi.

Designul digital ne ajută să extindem limitele realității, deschizând ușa către o lume virtuală dinamică în care putem explora și crea noi posibilități de culoare.

Procesul de selecție Pantone Culoarea Anului necesită o analiză atentă și o analiză a tendințelor. Pentru a ajunge la selecție în fiecare an, experții în culoare de la Pantone de la Pantone Color Institute™ cercetează lumea în căutarea unor noi influențe de culoare. Acestea pot include industria de divertisment și producție de filme, colecții de artă, modă, toate domeniile de design, destinații populare de călătorie, precum și noi stiluri de viață, stiluri de joacă și condiții socio-economice. Influențele pot proveni și din noile tehnologii, materiale, texturi și efecte care au impact asupra culorilor, platformelor relevante de rețele sociale și chiar evenimentelor sportive viitoare care captează atenția la nivel mondial.

Timp de 23 de ani, Culoarea Anului de la Pantone a influențat dezvoltarea produselor și deciziilor de cumpărare în mai multe industrii, inclusiv modă, mobilier pentru casă și design industrial, precum și ambalarea produselor și designul grafic.

Este foarte clar faptul că tendințele anului 2022 vizează tonuri de culoare profunde si vibrante, iar Very Peri va defini paleta cromatică a anului.