Bijuteriile si-au pierdut stralucirea pe care o aveau atunci cand le-ai cumparat? Nu iti face griji, cu produse pe care le ai locuinta ta, poti reda luciul si aspectul de nou al bijuteriilor, indiferent de materialul din care sunt confectionate.

Bijuteriile din, inox, aur, argint, perlele, cele cu pietre pretioase si semipretioase, pot arata ca noi in numai cateva clipe, daca le aplici tratamentele de curatare potrivite.

Curatarea bijuteriilor de inox

Bijuteriile confectionate din inox se curata foarte simplu cu ajutorul unei solutii din apa calda si detergent de vase. Se lasa la inmuiat 5 – 10 minute in aceasta solutie, dupa care se clatesc cu apa curata. Se lasa la uscat pe un prosop curat, dupa care se sterg cu o carpa moale din bumbac sau microfibra.

De asemenea, bijuteriile din inox se pot curata cu putina pasta de dinti. Aceasta va lasa bijuteria curata, ca noua.pandantiv_argint_lucky_tree

Curatarea bijuteriilor din argint

Bijuteriile din argint 100%, fara aplicatii, fara pietre sau alte obiecte care se pot dezlipi, pot fi curatate daca se fierb, timp de doua minute, intr-o solutie formata din apa (cat sa acopere bijuteriile) si o lingura de detergent lichid de vase.

Tototdata, bijuteriile din argint cu pietre, se pot curata daca se inmoaie intr-o ceasca cu otet in care ai pus jumatate de lingurita de bicarbonat.

O alta solutie la indemana, este sa stergi bijuteria cu pasta de dinti (alba), dupa care sa o clatesti. Daca o speli si cu o periuta de dinti veche, cu atat ea va fi mai curata si mai lucioasa.

Curatarea bijuteriilor din aurbijuterii-aur

Bijuteriile din aur acumuleaza praf in combinatie cu transpiratie sau alte substante, motiv pentru care isi pierd usor din textura si din stralucire.

Cea mai simpla si rapida solutie este sa cureti bijuteriile de aur cu o bucata curata de microfibra sau bumbac. O alta varianta este sa inmoi bijuteriile de aur intr-o solutie formata din apa fierbinte si detergent lichid de vase. La final, bijuteriile se clatesc cu apa rece si se sterg cu un servetel de hartie.

De asemenea, daca lasi bijuteriile sa stea intr-o solutie formata din apa si bicarbonat, ele vor arata ca noi in numai cateva momente.

Curatarea bijuteriilor cu pietre pretioase

Urmele de praf sau murdarie care se acumuleaza pe pietrele pretioase si semipretioase pot fi curatate daca se sterg cu o cantitate mica de pasta de dinti si cu o periuta veche, dar cu perii moi. Dupa 2 – 3 minute, clateste bijuteria cu un jet puternic de apa rece si las-o sa se usuce pe o carpa moale.

Curatarea bijuteriilor cu perle

Perlele sunt foarte pretentioase, motiv pentru care curatarea lor nu implica niciun fel de susbtanta chimica. Pentru curatarea acestora ai nevoie doar de o carpa din bumbac, umezita. Se sterge fiecare perla in parte si se indeparteaza astfel urmele de transpiratie sau praf.

Pe de cealalta parte, imitatiile de perle, pot fi inmuiate in apa calda cu sapun lichid. Dupa 5 minute bijuteriile se scot, se clatesc cu apa rece din belsug pentru a evita urmele de detergent si se lasa la uscat.