Pietrele, cristalele, mineralele sunt cunoscute și utilizate de mii de ani, pentru rolul lor protector, energizant și curativ. colier_cuart_rose_hematit

Cristaloterapia este o tehnică străveche, practicată din cele mai vechi timpuri pentru protecția împotriva energiilor negative, blestemelor, vrăjitoriilor sau farmecelor. Astăzi se cunosc efectele benefice ale cristalelor, care determină purificarea aurei, deblocarea chakrelor, blochează energiile și influențele negative, scot în evidență și amplifică trăsăturile pozitive. De asemenea, specialiștii în cristaloterapie spun că ele vă pot ajuta în atingerea unor scopuri personale: bani, dragoste, relații, carieră, succes.cercei_onix_argint_1_1

Cum purtăm cristalele?

Pietrele semiprețioase și cristalele pot fi purtate ca bijuterii, le putem ține în palmă sau le putem aplica pe chakre și locurile dureroase. Puneți un cristal în apa de băut sau în apa de baie și veți simți energia vindecătoare a pietrei. Prin simplul fapt că le avem în preajmă ele aduc mai multă frumusețe și lumină.

Cea mai simplă metodă de a utiliza forța vindecătoare a cristalelor este purtarea acestora sub formă de bijuterii. Vechile civilizații le foloseau astfel pentru scopuri precise de vindecare. Coroanele regilor erau împodobite cu pietre prețioase, ce îi ajutau să guverneze cu înțelepciune. Purtate la degete, încheietura mâinii, lobul urechii, gât sau la picioare, bijuteriile stimulează anumite puncte reflexogene, care armonizează energia în întregul corp.

Ce cristale purtăm în funcție de scopul ales?
Pentru dragoste și fericire în căsnicie – cuarț roz, carneol, ametist, piatra lunii, jad, chihlimbar.
Pentru bogăție și prosperitate – aventurin, jad, ochi de tigru, citrin, amazonit, ochi de pisică.
Pentru succes în carieră – ametist, jasp roșu, lapis lazuli.
Pentru sănătate și energie – calcedonie, ametist, piatra lunii, hematite.
Pentru protecție de energii negative – onix negru, ametist, cristal de stâncă, acvamarin, citrin, ochi de tigru, hematite.