Obsidianul –  sticlă vulcanică a cărei denumire vine de la Obsius, romanul care l-a adus pentru prima oară la Roma din Etiopia, era considerat de către azteci piatră divină.

Obsidianul a fost folosit în perioada Paleolitic și Neolitic cu precadere pentru confecționarea uneltelor, mai târziu fiind folosit și ca piatră decorativă. Cele mai vechi piese datează de peste 9000 de ani.

Astrologie: protejează cu precadere nativii din Scorpion însa este benefic pentru toate zodiile. Chakra: Bază.

Efecte tămăduitoare: ascute agerimea minții; piatra se descarcă în apă calduță și se reîncarcă pentru scurt timp la soare. Se consideră că elimină și respinge energiile negative, având rolul chiar de a transforma energiile negative în energii pozitive. Este indicat pentru meditație și rugăciune.

Obsidianul este o piatră extrem de protectoare, care formează un scut împotriva negativității. Furnizează o coardă de ancorare din chakra rădăcina (Muladhara) până în centrul pământului, absoarbe energiile negative din mediul înconjurator și fortifică dacă este cazul. Este foarte util pentru persoanele sensibile, deoarece blochează infiltrările prin atac psihic și îndepartează inductiile negative subtile.

În plan mental-emoțional și spiritual, Obsidianul pune individul în fața laturii sale întunecate și îl învață cum să o înțeleagă și să o transforme. Ajută la identificarea tiparelor comportamentale învechite, conferind emoțiilor profunzime și luciditate prin rafinarea lor. Stimulează claritatea intelectului, îndepartează confuzia, conferă putere mentală, ancorează spiritul în corp, lărgește câmpul conștiinței, îndeamnă la explorarea necunoscutului, deschide noi orizonturi.

Obsidianul negru-auriu (negru, prezintă irizații aurii în funcție de unghiul în care bate lumina) este deosebit de eficace pentru prezicerea viitorului. Conduce în viitor şi trecut, în adâncurile esenţei unei probleme. În plan psihologic, elimină sentimentul de inutilitate sau conflict al ego-ului. Excluzând orice implicare a ego-ului, oferă claritatea direcţiei spirituale. Echilibrează câmpurile energetice.

Obsidianul Mahon – maro-caramiziu cu pete negre – are puterea de a induce progres, putere, adevăr, concentrare, relaxare, dezvoltare, creștere; risipește energiile negative, teama și tensiunea; elmină blocajele energetice, reduce tensiunea; stimulează și facilitează vindecarea și purificarea.

*Precauții: feriti obsidianul de caldură, șocuri și schimburi bruște de temperatură. Curațați exclusiv cu sapun și apă rece.