Dragostea pe care femeile o au pentru bijuterii nu mai reprezintă un secret, e chiar un aspect foarte bine cunoscut. În afară de brățări, cercei și coliere, foarte multe femei din întreaga lume au un adevarat fetiș pentru inele. De la inelele mari și funky la cele delicate, subțiri cu sau fără diamante, din argint, aur sau silicon.. cu pietre semipretioase sau cristale Swarovski variatele modele disponibile sunt realmente îndragite și considerate a fi accesorii foarte importante.

Ca și accesorii, inelele sunt purtate pe diferite degete în funcție de model, personalitate sau situație. Te-ai întrebat vreodată de ce verigheta este purtată pe degetul inelar în foarte multe culturi? Sau te-ai întrebat dacă a purta inelul pe un anumit deget poate avea o semnificație profundă? Raspunsul este da!

 Inelul si semnificatia degetului

inele

Degetul mare

Degetul mare simbolizează voința unei persoane și este cel mai independent dintre toate degetele. Acest deget este conectat cu sinele interior al unei persoane. Dacă ți s-a spus să porti un inel pe acest deget ar trebui să fii atent la toate schimbările ce vor avea loc în viața ta. Inelul ar trebui să ajute la stimularea voinței tale.

Pietrele preferate și indicate pentru acest deget sunt rubinul și granatul.

Aratatorul (Jupiter)

inel-si

Arătătorul reprezintă autoritate, leadership și ambiție. Acest deget este considerat a fi cel care reprezintă un anumit tip de putere, lucru observant din cele mai stravechi timpuri, când regii purtau inelele pe acest deget. Purtând un inel pe acest deget vei reuși să obții un impuls în această direcție.

Pietrele preferate pentru degetul arătător sunt: albastru topaz și ametistul.

Degetul Mijlociu (Saturn)inel-si-1

Degetul mijlociu reprezintă individualitatea unei personae și este legată de scopul nostru în viață. Situat în mijloc, el simbolizează o viața echilibrată. Purtând un inel pe acest deget reușești să adaugi echilibru în viața ta și să faci diferența între bine și rău.

Pietrele preferate pentru acest deget sunt cuarțul și coralul.

Inelarul (Apollo)

inel-si-2

Degetul inelar de la mână stângă are legatură directă cu inima, prin urmare, inelul de nuntă – verigheta este purtat/ă pe acest deget. Acesta reprezintă, de asemenea, emoții (afecțiune) și creativitate. Purtând un inel pe acest deget vei reuși sa devii mai optimist/ă.

Pietrele indicate sunt Jadul și Piatra Lunii.

Degetul mic (Mercur)

Degetul mic spune totul despre relații, despre asocierile noastre cu lumea exterioară în comparație cu degetul mare și reprezintă atitudinea noastra față de ceilalți. Purtând un inel pe acest deget ne putem îmbunătăți relațiile cu ceilalți, un rol important având și în îmbunătățirea relațiilor de afaceri.

Pietrele indicate a fi purtate sunt ambra si citrinul.

Se crede ca pentru un dreptaci mâna stangă este partea yin, fiind cea receptivă, iar mana dreaptă – cea activă este yang. De aceea cu mâna stangă dam energie iar cu dreapta primim energie, astfel creându-se un echilibru perfect. Partea stangă a creierului, responsabilă pentru gandirea logică, este cea cunoscută pentru controlul mâinii drepte, astfel, o persoană care poartă inele pe mâna dreapta se presupune a fi o persoană cu o gandire logică ți ganduri controlate. Partea dreaptă a creierului controlează mâna stângă și este responsabilă pentru creativitate, inelele purtate pe această mână simbolizând o atitudine creativă.

Uneori, indiferent cât de mult încercăm în viață, anumite lucruri par să nu se întample așa cum ne dorim. Este momentul în care, uneori, ne ghidam din punct de vedere astrologic și numerologic pentru a ne îmbunătăți statutul. Experții au ajuns la concluzia ca inelele au o importanță deosebită în influențarea cursului vieții, iar atunci când sunt combinate cu pietre semiprețioase potrivite ajută la crearea unui echilibru în viața noastră.

Inele sunt bijuterii importante. Fie că este vorba de un inel cu diamant, un inel de logodnă sau un inel de nuntă (verighetă), nu se poate ignora frumusețea și semnificația lui.

Fie că este vorba de convingeri religioase, trend în moda sau orice alt motiv, inelele cu siguranță îmbunătățesc ținuta, aspectul general și vorbesc despre personalitatea individului.

Ție îți place să porți inele?