Fashion designer de origine olandeză, Iris van Herpen este recunoscută internațional ca fiind unul dintre cei mai talentați și inovatori creatori de modă; ea reușeste an de an să ne uimească cu ale sale creații ce impun adevarate trenduri în industria fashion.

Prima pasiune a designerului a fost dansul, însă, la Institutul de Arte Arnheim ArtEZ si-a descoperit vocația pentru modă. Talentul ei a fost de așa natură încât, la scurt timp după absolvire, a început să lucreze cu Alexander McQueen. Până în 2011, ea crea rochii pentru Bjork, iar revista TIME a considerat una dintre rochiile ei ca fiind una dintre cele mai bune 50 de invenții ale anului.

De la primul său show din 2007, van Herpen a fost preocupată de inventarea unor noi forme și metode de expresie vestimentară prin combinarea celor mai tradiționale materiale cu cele mai neobișnuite, creând  piese fabuloase. Ea numește acest ansamblu de design „New Couture”.

Van Herpen este adesea recunoscută ca pionier în utilizarea tipăririi 3D ca și tehnică inovatoare de creare a îmbrăcămintei.  Utilizarea tehnologiei reprezintă unul dintre principiile de bază ale muncii sale, intenția designerului fiind aceea de a îmbina trecutul și viitorul într-o versiune specială a prezentului.

Viziunea ei unică, combinată cu complexitatea creațiilor, a făcut din van Herpen un punct de referință pentru calendarul Paris Haute Couture din ianuarie 2011.

Viziunea estetică distinctivă a lui van Herpen a inspirat colaborări cu artiști, cum ar fi Björk, pentru care van Herpen a creat mai multe rochii, Tilda Swinton, Gwendoline Christie și Grimes. Proiectele sale speciale au inclus ținutele actriței Scarlett Johannson în filmul „Lucy” și ținutele lui Beyoncé pentru videoclipul „Mine”. În calitate de fostă balerină, van Herpen a creat și costume pentru Opera de la Paris și Baletul New York City, colaborând cu coregraful Benjamin Millepied și compania de dans Sasha Waltz din Berlin.

În recenta ei colaborare cu Swarovski, Iris van Herpen și-a adus contribuția în crearea ‘’Growing Crystal’’, cea mai nouă serie de cristale din colecția Swarovski® Designer Edition..

‘’Sunt inspirată de puterea, rezistența și ingeniozitatea naturii’’, spune Iris..