Numărătoarea inversă a început deja, vremea caldă nu a întarziat să apară, iar gândurile noastre sunt deja la vară și la ce vom purta în cel mai călduros anotimp al anului. De la bluze tip sutien, rochii lungi, pantaloni până la gleznă, toate le-am întalnit pe podiumurile din întreaga lume ca fiind în tendințele acestui sezon.

Bluzele scurte tip sutien sunt  în trend și anul acesta, combinate cu fuste sau pantaloni cu talie medie sau înalta, creează ținuta perfectă pentru orice petrecere de vară.

În timp ce vara trecută au fost în trend bluzele cu umerii goi, în tendințele de anul acesta, majoritatea designerilor au optat pentru bluzele cu doar un umar gol…

Rochiile cu dungi, forme geometrice și culori puternice se impun fără prea multe eforturi.

Culoarea galben revine îndrazneț în vara aceasta, fie ca este vorba de cămăși clasice, pantaloni largi sau rochii cu volane, aceasta culoare puternică a strălucit din plin pe podiumuri.

Corsetele au fost reinventate anul acesta. În culori diverse, texturi și țesături, corsetele au fost foarte bine asociate atât cu dantela, tricoul dar și cu ținutele supradimensionate.

Chiar dacă ținutele florale nu ar putea fi vreodată cu adevarat reinventate, anul acesta imprimeurile îndraznețe cu accente retro, inspirate din anii ’60 – ’70 au fost foarte apreciate de public.

Brătările pentru gleznă au revenit și anul acesta în trend. Cu diverse charm-uri, înfășurate de mai multe ori în jurul gleznei, de culori diverse, da…, sunt iar în atentia noastră..

În topul listei de preferințe se află și rochiile transparente sau semitransparente purtate peste pantaloni scurți sau lungi sau  peste costume de baie; cu umerii goi, cu maneci scurte sau lungi, rochiile transparente pot reprezenta varianta ideală pentru o zi torida de vară sau o noapte calduroasă în oraș.