Inițial, aceste accesorii au fost inventate pentru a îndeplini o funcție practică, aceea de a susține pantalonii, actualmente nu mai au neapărat această funcție  și sunt folosite ca și accesorii inclusiv de către femei.bretele-8

Deși la început făceau parte din garderoba masculină, din secolul 20 bretelele au câștigat teren din ce în ce mai mult în rândul femeilor. Putem spune că astăzi întâlnim mai mult femei care poartă bretele și mai puțin bărbați. În garderoba fashionistei moderne sigur întâlnim bretelele care subliniază stilul independent, elegant și îndrăzneț.

bretele-10

Atașate la pantaloni sau fuste, împodobite cu motive metalice sau cristale, din material textil sau piele,  colorate sau uni, bretelele pot pune în valoare orice ținută banală. Sunt potrivite în ținutele casual dar și în cele mai elegante.

bretele-9

Dacă dorești să pari mai slabă și să fii chic, poartă bretelele atașate unei fuste până la genunchi, le mai poți atașa unui outfit în stil militar, sunt perfecte și  pentru blugi sau pantaloni scurți sau chiar pantaloni din piele.

Sunt foarte chic și nu sunt doar utile, reprezintă accesoriile ce pot scoate din anonimat orice ținută.