Una dintre cele mai cautate, vechi și populare pietre, Lapis Lazuli, piatra de un albastru profund, a fost și ramâne simbolul regalității și al puterii. Este un simbol universal al adevărului și întelepciunii. În unele culturi străvechi, Lapis Lazuli era prețuită mai mult decât aurul, egiptenii și babilonienii considerând-o sacră.

În Egiptul Antic  Lapis Lazuli a fost o piatră des folosita ca și amuleta norocoasă sau ca și simbol al puterii; reprezenta imaginea Adevărului (MA) și era puratată de Marele Preot la gât.

Apreciată din cele mai vechi timpuri, mai ales datorită culorii sale, Lapis Lazuli este un puternic cristal pentru activarea și creșterea capaciății intelectuale, stimulează dorința de cunoaștere, ajută în procesul de învațare și este excelentă pentru îmbunătațirea memoriei. Este o piatră care aduce armonia în relații, atrage succesul și performanța.

Lapis Lazuli are un puternic rol în procesul de vindecare și echilibrează energetic; ca și piatră de protecție, recunoaște atacurile energetice, le blochează, trimițând energia negativă înapoi la sursă.

Se spune că meditația cu această piatră poate ajuta la recuperarea amintirilor din viețile trecute și la recâștigarea cunostințelor pierdute. Este un talisman perfect pentru a găsi pacea, starea de calm și echilibru, este recomandată pentru meditație și rugăciune.

Aceste pietre deosebite acționează ca un filtru absorbind energia pozitivă și tinând departe energia negativă. Ele ne ajută să vedem ‘’partea plină a paharului’’, să fim concentrați pe partea pozitivă a situației și să nu ne lăsăm compleșiti de părtile negative.

În această era tehnologică, asemenea filtre îndepartează transmisiile electromagnetice dăunatoare și mențin energia pozitivă necesară sănătații noastre.