Bijuterii Pietre Semipretioase & Rudraksha

Bijuterii Pietre Semipretioase & Rudraksha
De-a lungul timpului, Pietrele Semiprețioase au fost folosite atât pentru frumusețea lor dar și pentru proprietățile curative. Se crede că fiecare piatră emite o vibrație specifică cu un efect benefic asupra purtătorului…

Scurt Istoric

Interesul fata de Pietrele Semipretioase dateaza inca din Mezolitic. Ele au fost exploatate si prelucrate la un nivel foarte ridicat in Asia Centrala si de Est, Mesopotamia, America Centrala, Egipt si Babilon. In Europa interesul fata de Pietrele Semipretioase a crescut odata cu progresul stiintei si al comertului.
Pe langa aspectul deosebit, proprietatile lor, adesea exceptionale, au facut ca gemele sa fie folosite ca obiect de cult inca din Preistorie. Mai tarziu, astrologii au asociat pietrele pretioase cu anumite semne zodiacale, stelare si planetare.
Proprietatile fizice neobisnuite ale unor pietre, de exemplu conductibilitatea electrica (cuart, turmalina) sau magnetismul (hematit) au facut sa fie utilizate ca leac. Tratamentul cu geme se face prin aplicarea lor, singure sau in diferite combinatii, pe locurile dureroase ori in centrii nervosi sau energetici importanti – chakrele.

Ingrijire

Fiecare piatra trebuie manuita, prelucrata, transportata, montata si purtata intr-un anumit mod, in functie de proprietatile sale fizice si chimice. Ingrijirea adecvata a unei pietre ii garanteaza stabilitatea si durabilitatea. Principalele pericole care ameninta gemele sunt socurile, abraziunea si conditiile extreme (caldura, frig, lumina directa a soarelui, substante chimice corozive).
Pentru a pastra aspectul atragator al unei geme, aceasta trebuie ingrijita adecvat. In functie de tipul pietrei, curatirea se poate face cu ultrasunete sau cu abur; iar pentru pietrele mai sensibile sunt suficiente apa si sapunul.
View as Grid List

Items 1-12 of 195

Set Descending Direction
pe pagină
Văzute Recent
Nu sunt produse vizualizate recent
Deselectează Tot
Copyright © 2008-2024 www.missi.ro All Rights Reserved | Neuncinetru S.R.L., CIF: RO22421353 | Reg.Com.: J13/3152/17.09.2007 | Bulevardul Mamaia, Nr. 284, Constanța, România