Perla, gema de origine organica, creata, in mod natural in interiorul anumitor specii de stridii, midii sau scoici, cand in interiorul lor se strecoara o materie straina;  fiecare perla este unica prin culoare, luciu, marime si forma.bratara_perle_naturale-missi

Apreciata de egiptenii antici, perla este cunoscuta de  mai bine de 6000 de ani.

Simbol al puterii, intelepciunii si fericirii la romani, considerata ca are darul de a aduce vise frumoase femeilor, perla a fost folosita ca talisman de indieni.

Astrologie: protejeaza nativii din Gemeni.

Chakra: gat

Efecte tamaduitoare: folosita in tratarea bolilor nasului, gatului, plamanilor; piatra se descarca in apa rece, apoi se reincarca pentru scurt timp la soare.

Talisman de prosperitate, perla, care mai este numita si LACRIMA LUI DUMNEZEU, aduce succes, fericire, dragoste, noroc, prietenie, dragoste, bani, protectie, creativitate, curaj, intelepciune, frumusete, compasiune si loialitate. Piatra a norocului, protejeaza copiii, mamele si familia, mareste concentrarea si clarifica mentalul, stimuleaza emotivitatea si inlatura frica.

Are efect tonic asupra organismului, protejeaza nasterea, sanatatea femeii, mareste vitalitatea, fertilitatea, longevitatea, stimuleaza digestia, activitatea inestinelor, ficatului, rinichilor, stomacului.

Sursa: moluste din apa sarata si dulce, mai ales scoici.

Culoare: alb de diferite nuante (cele mai appreciate sunt cele roz si albastre), argintiu, auriu (perle de Panama), verzui, negre, uneori cu irizatii.

Luciu: sidefos, mat

 

 

 

 

 

 

 

Surse articol:

Ghidul pietrelor pretioase – Judith Crowe

Pietre pretioase, mică enciclopedie – Rudolf Dud’a și Lubos Rejl