Broșele sunt cele mai vechi bijuterii. Cu siguranță, fiecare dintre noi a gasit în cutia de bijuterii a bunicii sau a mamei cel puțin o broșă.
Chiar dacă uneori este uitată, ea întotdeauna are grija sa revină cu diverse versiuni moderne. Acest accesoriu s-a transformat, de-a lungul timpului, dintr-un obiect minimalist într-o faimoasă bijuterie prețioasă pe care și-o dorește orice doamnă.

brosa-si-sticla-boemia

Diverse modele

Extrem de populare, broșele au putut fi, încă de la începuturi, personalizate dupa gustul celor care le purtau. Există o varietate de forme și dimensiuni ale broșelor. Spre exemplu, broșe stilizate în forma de flori, plante și animale sau  broșe cu forme geometrice. De asemenea, există o gama de culori și materiale, din care sunt confecționate aceste accesorii, la fel de variată. De la aur, argint, bronz, oțel până la cele din metal pictat, porțelan și chiar lemn, de la modelele simple la cele sofisticate, broșele sunt lucrate astfel încat să îndeplinească toate preferințele și să satisfacă cele mai pretențioase gusturi.

Iată câteva variante de broșe:

Broșe florale – acest tip de broșe fac parte din categoria “clasice”. Sunt accesoriile feminine, chic, simpatice care oferă un plus de eleganță ținutei. Pot fi asortate la tricouri, bluze și chiar sacouri subțiri.brosa_floricele_swarovski-fucsia

Broșe din metal – adesea, broșele de metal sunt asociate cu sticla de murano. Acest tip de brose sunt produse în serie.

Brose handmade – aceste broșe înseamna unicitate. Da, este adevarat, deoarece puteți comanda o broșă creată manual și veti avea siguranța că este un model unicat.

Brose funny – sunt broșe cu diverse motive, de la flori, animale până la fluturi și chiar personaje din desene animate. Aceste broșe sunt haioase și au grija să vă transforme un banal tricou într-o piesă de rezistență.

Broșe statement – sunt acel tip de broțe care transmit un mesaj. Atrag atenția printr-o scurtă propoziție. Tot aici sunt incluse și brosele cu figura unui personaj celebru.

brosa-floareCum asortăm broșele?

Elegantă și deosebită, broșa va ajuta să dați un nou look hainelor mai vechi și chiar să modificați radical ținuta. Broșa își găsește cu ușurință locul pe un tricou, pe buzunarul unei cămăsi simple, pe rochițele vintage, pe un pulover, pe un taior clasic și chiar pe un palton uni.

Fie că purtați o rochie modernă, fie că purtați un costum sobru nu uitati că o broșă elegantă vă oferă un plus de stralucire, feminitate și vă face să nu treceți neobservată. În acelasi timp trebuie să țineți cont că o broșă deosebită eclipsează celelalte accesorii pe care le purtați. Aveti grijă la algerile pe care le faceți și nu asortati mai mult de o piesa la o ținută vestimentară.

Așadar, indiferent de ținuta pe care o alegeti, țineti minte că brosa nu trebuie să lipseasca din caseta de bijuterii a unei femei care își dorește să iasă în evidență prin eleganță, stil și grație!